SyncoZymes

tala fou

Su'esu'ega fou : E mafai e le NMN ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta

O le oocyte o le amataga lea o le olaga o le tagata, o se sela fuamoa e le o matua ma e iu lava ina matua ma avea ma fuamoa.Peita'i, e fa'aitiitia le lelei o le oocyte pe a matutua tama'ita'i pe ona o mea e pei o le la'au puta, ma o oocytes e maualalo le lelei o le mafua'aga autu lea o le maualalo o le fuala'au i fafine lapo'a.Ae ui i lea, o le faʻafefea ona faʻaleleia le lelei o oocytes i fafine lapopoa o se luʻitau mo saienitisi.

Talu ai nei, o se suʻesuʻega ua faʻaigoaina o le Administration of nicotinamide mononucleotide e faʻaleleia ai le lelei o le oocyte o isumu lapopoa na lomia i le Cell proliferation.O suʻesuʻega na maua ai le faʻaopoopoga o le nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +) muamuanicotinamide mononucleosideAcid (NMN) e mafai ona faʻaleleia lelei le mumu o le ovarian, faʻaleleia le lelei o le oocyte ma toe faʻafoʻisia le mamafa o le tino i isumu fafine lapopoa.

Ole su'esu'ega fou ole NMN e mafai ona fa'aleleia ai fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le tino puta

Na filifilia e le au suʻesuʻe ni isumu fafine e 3-vaiaso le matutua ma le 11-vaiaso le matutua o isumu tane e faʻavae se faʻataʻitaʻiga o le isumu o le tino puta ma se meaʻai gaʻo maualuga ma faʻamaonia e ala i le puʻeina o le mamafa, suʻega o le kulukose toto anapogi, ma suʻega o le faʻapalepale o le kulukose gutu, faʻaogaina meaʻai. 1 Mo le 2 vaiaso,NMNfaʻaopoopoga na tui mo 10 aso sosoo e iloa ai le faʻaaliga o genes e fesoʻotaʻi ma atinaʻe o le ovarian ma genes e fesoʻotaʻi ma mumu, le tele o le gaʻo o le abdominal adipose tissue, reactive oxygen species level of oocytes, spindlechromosome structure, mitochondrial Function, actin dynamics, and DNA damage , fa'atusatusa i fa'amaumauga fa'afuainumera fa'aalia:

1. Na fa'atūina lelei se fa'ata'ita'iga o isumu o le mea'ai ga'o tele
O le tau o le FGB o le vaega o meaʻai maualuga (HFD) sa sili atu ona maualuga nai lo le kulupu masani (ND), i le faʻaopoopoga, o le OGTT na faʻaalia ai le maualuga o le gaʻo (HFD) vaega o isumu o le glucose intolerant.

Ole su'esu'ega fou ole NMN e mafai ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta-1

2. E mafai e le NMN ona faʻaleleia faʻalavelave faʻafuaseʻi i isumu HFD
Fa'aopoopo maNMNfaʻaopoopoga faʻaititia le gaʻo tele i isumu i le vaega o meaʻai gaʻo (HFD), ma o faʻaiʻuga e taʻu mai ai o le NMN o loʻo i ai se puipuiga puipuia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i isumu i le vaega o le gaʻo maualuga (HFD).

Su'esu'ega fou e mafai e le NMN ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta-2

3. NMN faʻaleleia le lelei o le ovarian i isumu HFD
E mafai e le NMN ona faʻaleleia le lelei o le ovarian i meaʻai gaʻo maualuga (HFD) e ala i le faʻatonutonuina o faʻamatalaga o kenera autu e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o follicle o le ovarian (Bmp4, Lhx8) ma le mumū.

Su'esu'ega fou e mafai e le NMN ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta-3

4. NMN fa'aitiitia fa'aletonu o le vaeluaga o le oocyte ma fa'aleagaina DNA i isumu HFD
E mafai e le NMN ona faʻaitiitia le maualuga o faʻafitauli o le spindle ma le chromosomal misalignments e mafua mai i meaʻai gaʻo (HFD), faʻaitiitia le faʻailoga γH2A.X, ma faʻaleleia meaʻai gaʻo (HFD) - faʻaleagaina DNA e ala i le faʻaitiitia o le faʻaaliga Bax.

Su'esu'ega fou e mafai e le NMN ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta-4

5. E mafai e le NMN ona faʻaleleia le lelei o le oocytes
E mafai e le NMN ona toe faʻaleleia le faʻaogaina o le antioxidant SOD1 i le gaʻo maualuga (HFD) vaega, faʻaleleia le tufatufaina o mitochondria, ma mafai ona faʻaleleia le lelei o oocytes e ala i le tausisia o le amio saʻo o le cytoskeleton.

Ole su'esu'ega fou ole NMN e mafai ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta-5

6. E mafai e le NMN ona toe faʻafoʻisia le tufatufaina o le lipid droplet i isumu HFD
mea'ai ga'o maualuga (HFD) vaega oocytes sa maualuga teisi nai lo meaai masani (ND) vaega oocytes, ma NMN faaopoopo e mafai ona faaitiitia le malosi fluorescence o matāua lipid.

Su'esu'ega fou e mafai e le NMN ona fa'aleleia fa'afitauli o le fa'ato'aga e mafua mai i le puta-6

7. NMN toe fa'afo'i le mamafa o le tino i fanau a isumu HFD
O le mamafa o le fanau mai o le fanau a le meaʻai gaʻo maualuga (HFD) na matua maualalo ifo nai lo le masani masani (ND) kulupu, ma le faʻaopoopoga i le NMN supplementation toe faʻafoʻisia le mamafa o le fanau mai o le fanau a le vaega HFD.

NMN

I lenei suʻesuʻega, na faʻaalia ai e le au suʻesuʻe e ala i suʻesuʻega o le isumu o le NMN sa i ai le malosi e faʻaleleia ai le lelei o oocytes i isumu tamaʻitaʻi lapoʻa e mafua mai i meaʻai gaʻo maualuga, ma faʻaalia ai e mafai e le NMN ona toe faʻafoʻisia galuega mitochondrial ma faʻaitiitia le faʻaputuina o le ROS i oocytes tamaʻitaʻi., fa'aleagaina DNA ma faiga fa'avae o le tufatufaina atu o matāua lipid.O le mea lea, o lenei suʻesuʻega o le a tuʻuina atu ai se taʻiala faʻapitoa mo le faʻaleleia o faʻafitauli o le fausiaina e mafua mai i le tino puta i fafine.

fa'amatalaga:

1. Wang L, Chen Y, Wei J, et al.O le fa'aaogaina o le nicotinamide mononucleotide e fa'aleleia ai le lelei o le oocyte o isumu lapo'a.Cell Prolif.2022;e13303.doi10.1111cpr.13303


Taimi meli: Sep-28-2022